پایگاه خبری رأس امور

جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

اخبار روز ۲۰ خرداد مجلس؛ بررسی نحوه مدیریت مصرف انرژی در کشور

اخبار روز ۲۰ خرداد مجلس؛ بررسی نحوه مدیریت مصرف انرژی در کشور

اخبار روز ۲۰ خرداد مجلس؛ بررسی نحوه مدیریت مصرف انرژی در کشور

اخبار روز:مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز (یک شنبه) ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار مجلس پایگاه خبری رأس امور،‌صبح امروز و پیش از آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان برای بحث و بررسی پیرامون تشکیل کمیسیون‌های تخصصی و نحوه عضویت دراین کمیسیون ها جلسه غیر علنی تشکیل دادند.

روز گذشته نیز پروسه ثبت فرم های امتیازبندی و خوداظهاری و ارائه مدارک نمایندگان برای ثبت در سامانه معاونت قوانین به اتمام رسید تا نمایندگان بر اساس امتیازات کسب شده عضو کمیسیون های تخصصی مجلس شوند.

با آغاز جلسه علنی به ریاست حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، بررسی نحوه مدیریت مصرف انرژی در ماه‌های گرم سال با حضور وزیر نیرو در دستورکار قرار گرفت.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو که برای ارایه گزارشی از مدیریت مصرف انرژی در ماه های گرم سال در صحن مجلس حاض شده بود، در بخشی از اظهاراتش گفت:  گزارش وضعیت برق کشور در ابتدای شروع دولت سیزدهم به خوبی نشان دهنده عملکرد خوب و پرتلاش وزارت نیرو خواهد بود. در موضوع برق در ابتدای دولت سیزدهم با سه ناتزاری بزرگ مواجه بودیم. چرا که در دولت یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت نیروگاه‌ها افزوده شد که مقدار کمی بود و منجر به ناترازی در صنعت برق کشور شد. این ناترازی از سال ۹۶ شروع و در ۱۴۰۰ به اوج خود رسید به طوری که از اردیبهشت تا شهریورماه تا سه نوبت قطعی برق بوجود آمد. بنابراین مهم ترین معضل کشور خاموشی های خارج از جدول و  نارسایی‌هایی که در  این زمینه وجود داشت، بود.

درادامه همین جلسه حبیب‌الله ظفریان  مدیرکل دفتر مطالعات، انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که علی‌رغم اقدامات صورت گرفته توسط دولت برای کاهش مصرف انرژی همچنان کشور با ناترازی مواجه بوده و باید اقدامات جدی برای سال‌های آتی در دستور کار قرار گیرد.

در جریان بررسی نحوه مدیریت مصرف انرژی در کشور،‌ صدیف بدری از نمایندگان اردبیل با تاکید بر این‌که نباید برق چاه‌های کشاورزی قطع شود، گفت که کشاورزان در تمام حوزه‌ها تحت فشار هستند دیگر نباید متحمل هزینه قطع برق چاه‌های کشاورزی شود.

همچنین فریدون همتی نماینده ایلام هم با بیان این‌که نحوه تخصیص برق به بخش کشاورزی به درستی انجام نمی‌شود، اظهار کرد: موضوع مهم در حوزه مصرف بهینه برق و انرژی است باید رسانه ملی پای کار آید وزارت نیرو هم به این موضوع توجه کند تا شاهد فرهنگ‌سازی در مصرف درست انرژی باشیم.

مصطفی طاهری یکی از نمایندگان زنجان هم با اشاره به اینکه مدیریت کمبود برق نسبت به دولت قبل خیلی بهتر شده است، ادامه داد که  اما به هرحال ناترازی برق داریم که بیشتر آن مربوط به بخش صنعت و کشاورزی است.

حسین حق‌وردی نماینده مردم شهریار و ملارد هم با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو تاکید کرد که وزارت نیرو نسبت به کمبود آب شرب و آب کشاورزی در غرب استان تهران آنطور که باید جدی عمل نمی‌کند. اکنون تنها منبع تامین آب در غرب استان تهران سفره‌های آب زیرزمینی هستند که به علت رهاسازی آب از سد امیرکبیر یعنی سد کرج اکنون دبی چاه‌های آب شرب و آب کشاورزی در این منطقه به شدت کاهش پیدا کرده است و حتی خشک شده است.

در ادامه بررسی نحوه مدیریت مصرف انرژی در فصل تابستان،  عباس بیگدلی نمایندن تاکستان با تاکید بر اینکه توزیع انرژی در سطح ملی به صورت عادلانه نیست، افزود: ما چاه‌هایی داریم که صرفا یک نفر از آن استفاده می‌کند و چاه‌هایی داریم که باید نفرات متعددی از آن برداشت داشته باشد. در گذشته زیرساخت‌های لازم برای توسعه نیروگاه‌ها فراهم نشده است که امروز با مشکلات آن مواجه هستیم.

مالک شریعتی یکی از نمایندگان تهران با اشاره به اینکه مجلس یازدهم تلاش کرد تا قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق را به تصویب برساند تا صنعت برق را غنی سازد. براساس این قانون صنایع انگیزه پیدا کردند که به سمت خودتامینی در حوزه برق بروند و اکنون خیلی از صنایع بزرگ به این سمت رفته‌اند.

۳ نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکرات جداگانه‌ای از قطع برق چاه‌های کشاورزی انتقاد کرده و خواستار اصلاح این روند شدند.

درادامه علیرضا سلیمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس در تذکری خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سه کشور اروپایی تاکید کرد: بدانید که این مجلس هم انقلابی است و تصور نکنید که با این فشارها می‌توانید بر روحیه مردم ایران تاثیر بگذارید اگر این روند ادامه پیدا کند مجلس دوازدهم به اقدام جدی‌تری از مجلس یازدهم که قانون اقدام راهبردی را تصویب کرد دست خواهد زد و سیلی محکم‌تری را به کشورهای اروپایی و آژانس حکام خواهد کوبید.

در حال تکمیل…….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن

پایگاه خبری راس امور